Zeynep Demircan AKSOY

Zeynep Demircan Aksoy, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümüne girdi ve 1999 yılında mezun oldu. Lisans eğitiminin ilk yılında araştırmacı- yazar Rebiî Baraz ile tanıştı ve 2001’de Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci adlı eserin hazırlanmasında Baraz’ın asistanlığını yaptı. 1998-2002 yılları arasında Rebiî Baraz ile birlikte Kitabevi tarafından 2004 yılında yayımlanan Çengelköy’de Tarih adlı kitabın çalışmalarını yürüttü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı Türk İslam Sanatları Programı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Prof.Dr. Zeki Sönmez danışmanlığında Orta Anadolu’da İlhanlı Dönemi Mimari Eserleri konulu yüksek lisans teziyle 2003 yılında mezun oldu. Aynı enstitüde doktora öğrenimine başladı. 2005 yılında Artium Sanatevi’nde iş hayatına başlayarak, müzayedecilik, sergi organizasyonu ve Türk resim sanatı piyasası konusunda birikime sahip oldu. Halilhan Dostal tarafından yazılan ve Arkas Holding tarafından 2007 yılında yayımlanan Naci Kalmukoğlu adlı eserin yayına hazırlaması görevini üstlendi. Prof.Dr. Banu Mahir danışmalığında yürütülen XIV. Yüzyıl Anadolu Türk Tezhip Sanatı adlı doktora teziyle 2011 yılında mezun oldu. Ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Ortaçağ Anadolu Türk Tezhip Sanatı, İlhanlı mimarisi, Türk resim sanatı başlıca çalışma alanlarını oluşturmaktadır. SNT 104 Mitoloji ve Sanat ve SNT 106 Geleneks. Türk El Sanatları derslerini vermektedir.

E-posta: zeydemircan@yahoo.com