Ufuk DEMİRGÜÇ

1993 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. “Mimarlıkta Eleştirel Bölgeselcilik ve Turgut Cansever” başlıklı tezi ile 2006’da İTÜ Mimarlık Tarihi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Halen, Ocak 2010’da başladığı doktora çalışmasını İTÜ Mimarlık Tarihi bölümünde sürdürmektedir.

2010 yılında, 1910-1930 döneminin küratör asistanı olarak Prof. Dr. Günkut Akın ile “İstanbul 1910-2010 Kent, Yapılı Çevre ve Mimarlık Kültürü” sergisinde ve 2012’de koordinatör ve küratör asistanı olarak Prof. Dr. Murat Güvenç ile “İstanbul’un Yüzyılı” sergilerinde çalışmıştır.

İTÜ’de “İstanbul: Tarih, Sanat, Toplum” dersi yürütücülüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Mimari Tasarıma Giriş” atölye yürütücülüğü yanı sıra NOM Mimarlık’ta mimarlık faaliyetini sürdürmektedir. SNT 109 Kazı Resim (Gravür) ve SNT 211 İstanbul:Tarih,Sanat ve Toplum derslerini vermektedir.

E-posta: umutgermec@gmail.com

Websitesi: www.ufukdemirguc.com