Yener PINARBAŞ
Yener Pınarbaş; 2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden, 2008 yılında  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Yüksek Lisans Programından mezun olmuş; 2009 yılında Justus-Liebig Üniversitesi Sosyal ve Kültürel İncelemeler Bölümünde (Sozial und Kulturwissenschaften) (Giessen/Almanya) eğitim almıştır.

2006 yılında burslu olarak Uluslararası Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akdemisine (International Summer Academy of Fine Arts Salzburg / Austria Shirin Neshat & Shoja Azari, Film-Video-Media Workshop. Guiliam Bijl, Installation Room Installation, Object Art and Mixed Media) kabul edilen Pınarbaş’ın  enstelasyon, fotoğraf ve video alanlarındaki  üretimleri; Günümüz  Sanatçıları İstanbul Sergileri, Uluslarası İstanbul Bienali gibi yurt içi ve yurt dışı pek çok önemli sergide yer almış, 3.Kişisel sergisini 2009 yılında Almanya 'da açmıştır.

2000-2008 yılları arasında İstanbul Kuledibi'ndeki atölyesinde serbest sanat üretiminin yanı sıra sanat dersleri düzenlemiş, sosyal sorumluluk projelerinde sanat eğitmenliği yapmıştır.

2009 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde ders veren Pınarbaş; halen Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar, Sanatta Yeterlik-Doktora Programda tez çalışmasına devam etmekte, çeşitli sanat kurumlarında sanat seminerleri düzenlemektedir.

Verdiği Dersler:

SNT 101 Heykel Sanatına Bakış
SNT 103 Desen
SNT 103E Drawing
SNT 104 Mitoloji ve Sanat
SNT 114 Günümüz Sanatı

Yener Pınarbaş'a ait geçmiş seminerler:

• Çağdaş Sanat Atölyesi / Seminer: Mitoloji ve Sanat

• Desen & Drawing öğrencilerinin çalışmalarından örnekler:

SH101009 (Kopyala)

tarafından semih yildirim | 21 Haz, 2016