Ayşe DRAZ

İstanbul’da yaşayan ve çalışmalarını sürdüren Ayşe Draz Northwestern Üniversitesi’nde uluslararası çalışmalar, karşılaştırmalı edebiyat ve tiyatro bölümlerinde lisans eğitimini tamamladı. Almanya Berlin’de European College of Liberal Arts ‘ın (Bard College, Berlin) bir yıllık programına katıldıktan sonra yüksek lisansını Middlesex Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra on yıl boyunca Şahika Tekand’ın kurduğu ve yönetimindeki Studio Oyuncuları ile oyuncu, eğitmen ve reji asistanı olarak çalıştı. Koreograf Ayşe Orhon ve Gizem Bilgen ile dramaturg olarak çalıştı. Yer aldığı çeşitli projelerle yurtdışında birçok festivale katıldı. Tiyatro Eleştirmenler Birliği üyesidir ve Art Unlimited dergisinin gösteri sanatları editörlüğünü yapmaktadır. Halen İstanbul Üniversitesi’nde Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji programında performans sanatında/sanatının dokümantasyonu üzerine doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2012 Güz dönemi itibariyle İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’ne bağlı olarak SNT 112E Theather   dersini vermektedir.

Born in Istanbul, Ayşe Draz studied Theatre, Comparative Literature and International Studies at Northwestern University, US. She completed her MA in Performing Arts at Middlesex University, UK after spending a year in Berlin at the European College of Liberal Arts (Bard College Berlin), Germany. Since her return to Turkey in 2005, she worked for ten years with the Studio Players founded by Şahika Tekand as a performer, instructor and assistant director. She also collaborated with the choreographers Ayşe Orhon and Gizem Bilgen as a dramaturge in dance. She attended many international festivals with these various projects in which she participated. A current member of TEB (Turkish Theatre Critic’s Association) she is also the performing arts editor of the magazine Art Unlimited. She teaches  SNT112E Theather since Fall 2012 at the Fine Arts Department of ITU.

Verdiği Dersler/Taught Courses:

SNT 112E Theather