Ali VATANSEVER

2002 yılından bu yana çeşitli tiyatro ve müzik projelerinde oyuncu, müzisyen, ses tasarımcısı, proje sorumlusu ve eğitmen olarak yer almıştır.

1981 İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü. Endüstriyel Tasarım eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve TV ve Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde doktorasını yapmakta ve İ.T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sinema Sanatı dersini yürütmektedir. International Design and Cinema, Istanbul ve 5D, Long Beach konferans serilerinin kurucu üyesidir. Cambridge Scholars Press tarafından basılan ‘Design and Cinema: Form Follows Film’ adlı kitabın ko-editörlüğünü yapmıştır. İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Lisans programında SNT 105 Sinema Sanatı dersini vermekte olan Ali Vatansever, kurucularından olduğu Terminal’de yönetmen ve fotoğrafçı olarak çalışmak olup senarist ve yönetmenliğini gerçekleştirdiği El Yazısı filmi Mart 2012'de izleyiciyle buluşmuştur.

E-posta: alivatansever@terminal.com.tr
                 ali@alivatansever.com