GSNT
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü

Dr. Çiğdem Özkan Aygün Seminer: Kayıp İstanbul

Şub 08, 2018

  Dr. Çiğdem Özkan Aygün tarafından, TAÇ Vakfında(Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı) Mimari Restorasyon (Kültür Varlıklarını Koruma Derneği  tarafından organize edilen seminerler dizisinde "Kayıp İstanbul : Ayasofya,Topkapı Sarayı, Hipodrom Yeraltı" başlıklı seminer gerçekleştirildi.

  Seminer kapsamında Dr. Çiğdem Özkan Aygün'ün 2010 Ajansı tarafından kabul edilen “Yeraltındaki İstanbul” Projesi ve İTÜ BAP tarafından desteklenen Ayasofya,Topkapı Sarayı,Hipodrom arkeolojik araştırmaları (su yolları, sarnıçlar, kuyular, hypogeum ve diğer yeraltı yapıları)anlatıldı.

  Akademisyenler, öğrenciler ve rehberlerin yoğunlukla katıldığı seminerde İTÜ 'de Prof. Kazım Çeçen tarafından başlatılan Roma ve Osmanlı Su Yolları ile ilgili araştırma ve yayınlardan başlayarak İTÜ nün bu alandaki köklü geçmişine değinildi ve araştırma danışmanı Prof. Dr. Atilla Bir de davetli olarak katıldı.

  Dr. Çiğdem Özkan Aygün gave the conference titled “İstanbul Subterranean: Hagia Sophia, Topkapı Palace and Hippodrome by the invitation of TAÇ Vakfı (The Foundation fort he Conservation of Tutkey’s Monuments , Environment and Tourism Assets). Water sources, Water Supply lines , cisterns, wells and the other unknown subterranean structures of Istanbul are explained through the conference.

Konferansa ait video için tıklayınız.

Seminer Fotoğrafları:

9
4
2
1
3