GSNT
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü

Konferans: Byzantine water and engineering in Constantinople and Thessaloniki: new results and approaches (20 Mayıs 2017)

May 17, 2017

yerebatan

Thessaloniki ve Konstantinopolis'de oldukça kapsamlı su temini sistemlerinin kalıntılarına rastlıyoruz.Bu geç Roma ve Bizans altyapı sistemlerinin anlayışı , antik ve ortaçağ şehirciliği , mühendisliği üzerine çalışan alanında uzman kişilerin bir araya gelmesi sonucunda gelişti.

Konferans, Bizans'taki bu yapıların ulaştığı başarıları hakkındaki bu güncel bilgilerin paylaşılmasını amaçlıyor.

Okulumuz öğretim üyelerinden Çiğdem Özkan Aygün de ''Water in the City'' başlığında Ayasofya,Hipodrom ve Topkapı bölgesindeki Roma dönemi su rezervi bulguları hakkındaki konuşması ile yer alıyor.

Organizatörler: Prof James Crow (Edinburg Üniversitesi)
                Dr. Pagona Papadopoulou (Selanik Aristosle Üniversitesi)

Yer: Stephanos Dragoumis Oditoryumu
        Bizans Medeniyetleri Müzesi
        Selanik

Tarih: 20 Mayıs 2017
Saat: 09.00

Programı ekten görüntüleyebilirsiniz.

Conference Programme

Sunumlar İngilizce olacaktır. Ayrıca Yunanca'ya simültane çeviri seçeneği bulunmaktadır.