GSNT
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü

Seminer Dizisi IV / Bulaşan Bedenler: Ağ Siyaseti (29 Mart 2016)

Mar 16, 2016
Bulaşan Bedenler: Ağ Siyaseti Seminer Dizisi 4
Telekommunist İletişim Bozukluğu Teknolojileri
Dmytri Kleiner
Kürasyon: Dr. Ebru Yetiskin, İstanbul Teknik Üniversitesi
@Akbank Sanat, İstanbul
Ekim 2015 – Haziran 2016
Organizasyon: DECOL

Etkinlik Sayfası: link
 
"Bulaşan Bedenler: Ağ Siyaseti Seminer Dizisi" dijital teknolojiler ve ağlar yoluyla hakim olan siyasi-ekonomik yapıya ve güncel toplumsallaşma sorunlarına yenilikçi yaklaşımlar sunmayı amaçlıyor. Ekim 2015 - Haziran 2016 arasında her ay birer konuşmacının yer alacağı etkinlik, dünyaca ünlü medya teorisyenlerini, aktivist ve sanatçıları bir araya getiriyor. Güncel bir tartışma platformu yaratmaya katkıda bulunacak seminer serisinin içeriği bilim, siyaset, felsefe, sinema, sosyal medya, nörobilim, finans ve sanat gibi birçok alanı birbirine katıyor, disiplinler ötesi perspektiflerin çoğalmasına aracılık ediyor. Konuşmalar finans dünyasının görünmeyen arayüzlerini ifşa etmekten, sosyal medya hesaplarının neoliberal beyinler ve ilişkiler üretmesine, ve biyoteknoloji-hukuk ve devlet arasındaki b(ağ)lar ile obje, objektiflik ve hakikat ilişkilerine uzanan tartışmaları kapsıyor.
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle
İstanbul Teknik Üniversitesi - İ.T.Ü, Winchester School of Art / University of Southampton ve Akbank Sanat işbirliğiyle
 
 
Etkinlik ücretsizdir.
 
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Salon kapasitesi 120 kişi ile sınırlıdır.
Etkinlik davetiyeleri etkinliğin başlangıç saatinden bir saat önce (17.30) dağıtılmaktadır.
 
----

Telekomünist İletişim Bozukluğu Teknolojileri
 
İletişim Bozukluğu Teknolojileri hicvi kullanır ve teknolojik sofistikasyona göre basitliği ve insan etkileşimlerini vurgular; beklenmedik yönlerde çalışan platformlar yaratır. İletişim Bozukluğu Teknolojileri ağ topolojisine gömülü kalmış toplumsal ilişkileri açığa çıkarır.
 
Dmytri Kleiner bir yazılım geliştiricisi ve de Telekomünist Manifesto’nun yazarıdır. Telekomünist’in deadSwap, Thimbl, R15N ve OCTO gibi sanat çalışmalarıyla İletişim Bozukluğu Teknolojileri’ne katkıda bulunan bir sanatçıdır. Miscommunication Technologies normalde görünürden uzak tutulan ve eleştirel bir şekilde deneyimlenecek ve yüzleşilecek hususları görünür kılarak iletişim platformlarına gömülü toplumsal ilişkilerle ilgilenmektedir. Kleiner Telekomünist Manifesto’yu CopyFarLeft olarak tanımladığı ve müşterekler-dostu bir lisans olan Peer-Production lisansı yayınlanmış ve peer-ağları ile kırsal müşterekleri model almış bir işçi-denetimine dayalı üretim tarzı olan Girişim Komünizmini tarif etmiştir.