GSNT
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü

İTÜ, Contemporary Istanbul'da (Açık Çağrı - Son Başvuru: 11 Ekim 2015)

Eki 06, 2015 Açık Çağrı 
(Son Başvuru Tarihi: 11 Ekim 2015)
 
12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek Contemporary Istanbul - Plugin Yeni Medya Bölümü'nde İTÜ'deki lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin bilim, sanat ve teknoloji kesitinde üreteceği bir çalışma sergilenecektir.

İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Dr. Ebru Yetişkin'in direktörlüğünü ve küratörlüğünü yaptığı Plugin Yeni Medya Bölümü'nün bu yılki teması: X-CHANGE.

9m2'lik 2 duvarlı siyah bir alanda sergilenecek eserler 3 alt tema ile ilişkilendirilebilir:

1. MADDE: 
Farklı hücreler, dokular, fiber hatlar, elektronlar, monadlar, bitkiler, malzemeler ve nöro-ağlar gibi canlı ve canlı-olmayan bedenler arasındaki etkileşim ilişkileriyle ortaya çıkan formlar, düşünme ve eylem yolları… Bir diğeriyle etkileşim kurma ve dönüştürme yollarını yaratmak… Hibrid yaşam formlarının yaşamlarını nasıl sürdürdüğünü ve nasıl başka dünyalar ürettiğini onlardan öğrenmek ve paylaşmak.

2. MEDYA: 
Klasik medya tanımının ötesine geçen başka güncel medya kavrayışları nasıl tasarlanabilir? İleten, nakleden, yeniden kodlayan, aktaran malzemeler ile nasıl tasarımlar ve makinalar geliştirilebilir?

3. TEKNOLOJİ: 
Analog ve dijital, basit ve komplike mekanizmalar ve zekalar arasındaki etkileşim ilişkilerini yeniden düşünmek… Teknoloji atıklarına yeniden işlev kazandırmak, boşa harcananı yeniden kullanılır hale getirmek ve sanat yoluyla dönüştürmek... Yapay zeka ve insan-makine arasındaki güven ilişkilerindeki açıklar… İstanbul perspektifiyle spekülatif gelecekler hayal etmek... 

Teknik donanım ve malzeme giderleri başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır. Başvurular bireysel ya da grup halinde yapılabilir. Eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu ve çalışmayı görsel şekilde ifade eden jpeg formatındaki 2 imaj dosyasını 11 Ekim 2015 tarihine kadar gsb@itu.edu.tr adresine, konu kısmına “Plugin Başvuru – İsim Soyadı” belirterek mesaj atınız ve teyit ediniz.
Daha fazla bilgi için: yetiskin@itu.edu.tr

Seçme ve Değerlendirme Kurulu:
Doç. Dr. Yüksel Demir (İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı),
Doç. Dr. Çiğdem Kaya (İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, İTÜ Bilim Merkezi Müdür Yardımcısı)
Öğr. Gör. Dr. Ebru Yetişkin (İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü)